.
.

.
Dette er den første af formentlig fire vandreture, som vi laver en beskrivelse af det smukke Glumsø og omegn. Siden er lavet så den også er let at læse fra din telefon.
Vandretur 1
Ruten er ikke afmærket som en rute. Den følger dels hjertestien rundt om Glumsø Sø, dels markveje og noget af vejen på asfaltveje. Start og slut er Storegade i Glumsø. Se kortet.

Rutens længde med afstikker til Skelby 13,5 km. Uden afstikker 9,8 km.

 
 
En frisk travetur fra Glumsø rundt om søen og Ulstrup Mose med en lille afstikker til Skelby, hvor ”Krigshavnen” er et godt sted at nyde den medbragte madpakke.
– eller man kan bestille en pizza hos Stenovn pizza & grill i Skelby.
Undervejs er der mulighed for at se flere forskellige ting: Glumsø Kirke, Tingstedet, Smørhullet (bålhytte), Fugleskjulet. I Ulstrup Mose siges der at være traner. Vi har dog ikke set dem, men flere gange har vi set store rovfugle i luften over mosen.

 
Fra Ulstrup kan man vælge at gå til Skelby. Her går turen et stykke på cykelsti langs med hovedvejen. Lidt støjende, men når man kommer til Skelby og videre ned til Susåen melder idyllen sig igen. Her er landsætningsplads for kanoer og meget smukt. Som tidligere nævnt et godt pitstop til madpakken. Fra pladsen løber en sti langs åen bag om kirken op til landevejen. Her kommer man også forbi et shelter.
 
Tilbage på landevejen er det samme vej op gennem Ulstrup og videre lige frem forbi de store svinestalde og ned gennem mosen. Efter et stykke vej møder man igen stien rundt om Glumsø Sø, og turen fortsætter på den til Glumsø. Fremme ved badebroen og Glumsø Badestrand går det op ad bakken til byen igen.