Kunst i Glumsø

Heine Skjernings Tragthjul

Skulptur ved Glumsø Station. Tragtskulpturens form gentager bevægelsen af folk spredt i oplandet, som samles et sted, på stationen, for derefter at spredes igen i alle retninger. Skulpturen peger på stationen som et værdifuldt infrastrukturelt element i Glumsø.

En hilsen til Aagaard Andersens skulpturer ved Fredericia Station. Tragten er samtidig en hilsen til DSBs oprindelige vartegn, et bevinget hjul, som fx pryder Hotel Astoria ved Københavns Hovedbanegård

2022 lidt skjult står nu kunstrværket i det tidligere Aboret ved Glumsø Station
Otto og Birte Høst deltog 1.7.2008
Rasmus Nielsen og tidligere borgmester Poul Erik Sørensen 1.7.2008
Poul E Sørensen
Kunst i det offentlige rum af Heine Skjerning

Ved Glumsø Station på Midtsjælland placeret decentreret i forhold til jernbane og station ligger Skjernings store skulptur Tragthjul. Det er en menneskehøj åben konstruktion af ribber, der samles i en tragtform og holdes på plads af en flere meter i diameter stor ring. Skulpturen var egentlig tænkt i en større kontekst, idet der var tale om et fælles projekt med landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen. Tanken var, at skulptur og det rangérområde skulpturen er placeret i skulle omdannes til et slags ørken landskab med særlige planter. Skjerning fandt hos Jeppe Aagaard Andersen beslægtede visioner om fremelskning af biotopiske miljøer. Denne kontekstuelle dimension er desværre ikke blevet realiseret. Men denne tværæstetiske arbejdsform får forhåbentlig mulighed for at blive afprøvet i virkeligheden ud i fremtiden.
Tragthjulset
31-5-2022 står Tragthjulet af Heine nu på det tidligere aboret, som måtte lade livet, da Glumsø Station blev ombygget fra 2017 til 2021.
31.5.2022 Glumsø Station og Tragthjulet, som står i resternen af Glumsø Stations Aboret 
Glumsø Stations Aboret 2013
Den 28. maj 1996 fik Glumsø kirke opsat et monument på fællesgraven. Det er udført af kunstneren Ullrich Rössing i samarbejde med Espersens stenhuggeri, Holstebro.

Tryk her og se hvad Ullrich Rössing  har beskrevet  om monumentet.
Det er for øvrigt også Ullrich Rössing, som har lavet nummertavlerne inde i kirken


Bogkvisten blev indviet 26. marts 2022. 
Byt en bog
Tag en bog med hjem fra Bogkvisten og sæt gerne en anden bog i stedet, som du ikke længere har brug for.
Glamle men fortsat gode bøger - får nyt liv og de gode læseoplevelser kan gives videre.
God læselyst 



Bogkvisten er produceret af Alfa Kviste, tryk her og læs mere om firmaet.