Hjertestien
Stien er ca. 3,8 km. Den er nem at gå på, fordi den er jævn og næsten helt flad. Fysisk udfordring kan du få på bakkerne ved plejehjemmet eller på trampestien op til bålhytte, kaldet ”Smørhullet”.
Der er gode P-muligheder tæt på søen. Med DSB er der tog én gang i timen, og der er mindre end ½ km fra stationen til søen. (se kortet)
 
Hjertestien er mere end en smuk naturoplevelse!
Det skal også være trygt at færdes på den.
Stien vil kunne bruges det meste af året af cyklister, brugere af kørestole, el-scootere m.v.
Bliver man dårlig på turen, kan man sætte sig på en af de 8 bænke og ringe efter hjælp på 1-1-2 og oplyse nummeret på bænken. På stien er man ligeså sikker i forhold til redningstjeneste, som i eget hjem og der er god mobildækning.
Der er solidt hegn mellem stien og foldene med dyr, ligesom ryttere til hest er henvist til et ridespor, syd om søen, adskilt med hegn fra Hjertestien.
 
Glumsø Sø
Søen burde kun hedde Glumsø, og så kunne man passende kalde byen Glumsø By. Søens navn kom nemlig først. Allerede i 1280 kendte man Glumsyø, som hentydede til, at søen virkede mørk og farlig. Her mere end 700 år senere virker søen lys og indbydende.
 
Søen rundt
På højre hånd har du natur-børne-institution Haletussen og begiver dig langs Kølebækken syd om søen. Lige efter finder vi en trampesti, som leder op til en lund på bakketoppen. Her er der borde, bænke, grill-pladser og en fantastisk udsigt over både sø og by. Hvis vejret er mindre godt, finder du både ly og læ på vest siden af bakken. Her er der, i en gammel mergelgrav, indrettet en bålhytte, kaldet ”Smørhullet.” Endnu en trampesti fører tilbage til Hjertestien.Stien fortsætter mod syd med nybyggeri på højre hånd hvor også den gamle spåndpladefabrik ligger. Vi følger stien mod højre det giver udsyn til folde med køer og får. Der drejes brat til venstre, og vi følger stien med ridesporet på venstre hånd. Stien svinger igen til venstre, og vi går langs med Telemarksgrøften frem til den nye bro (2012).
På den anden side af broen er stien på steder ret smal, og visse steder er der vand på begge sider (pas på de små børn). Ved sydenden af søen drejer stien brat til venstre Derefter møder vi åbne marker med almindelige afgrøder. Der er også enge med græssende kødkvæg. På venstre hånd søen med det rige fugleliv. Vi kommer til Glumsø Gamle rensningsanlæg og Slagteri på højre hånd hvorefter vi går til venstre ind i Anlægget, fra anlæggets top er der en vidunderlig udsigt over søen.Vi fortsætter gennem anlægget og drejer to gange til venstre og er igen tilbage til udgangspunktet.
Hjertestiens forhistorie
og tak til alle.
 
Stien omkring Glumsø Sø blev etableret i 1972. Uden vedligeholdelse forfaldt den, og dele af den stod under vand på visse årstider.
En interessegruppe under Lokalrådet, vi kalder os Søens Folk, har i samarbejde med Hjerteforeningen taget initiativ til at etablere en Hjertesti.
 
P
Fugleskjul
Tryk her og se en masse foto af Glumsøs natur
Se folderen om Glumsø Skov
Vestergårdsmose
Glumsødyssen