Glumsø Net Avis » SEVÆRDIGHEDER: » Smørhullet. Naturbase

Bålhytten, Smørhullet, Glumsø, kan du låne. Der er borde og pander i depotet, som der udleveres nøgle til.

Det koster ikke noget at låne en naturbase. Bag naturbasen står en frivillig borgergruppe og der bliver ikke hentet affald eller ryddet op fra kommunens side. Det er derfor vigtig at I er omhyggelige med at efterlade naturbasen i god stand når I har lånt den. 
Rigtig god fornøjelse.

Der er sommetider problemer med bookingsystemet, så ring til naturvejleder Helen Holm på 40 37 55 40, hvis du ikke kan komme igennem til at reservere. 

 

Har du ikke brugt foreningsportalen før har du måske brug for lidt hjælp. Den finder du her:

1. Gå ind på Foreningsportalen 

2. Klik på ”Søg ledige tider” ude til venstre

3. Klik på pilen nedad på ”Hvad vil du booke?” og vælg ”Naturbaser”  - BEMÆRK: Naturbasen Skovly i Kristiansholms Plantage reserveres under "Grønne Pladser"

4. Gå så ud i kalenderen til højre og vælg dato og klik på ”Søg”

5. Gå ned til den naturbase du ønsker at booke og klik på den

6. På kalenderen kan du nu se om der er ledigt

7. Klik på det tidspunkt i tidstabellen du vil booke naturbasen fra

8. Udfyld skemaet og klik på ”Gem”

9. Nu sendes din booking videre i systemet og du skal vente på svar før din booking er godkendt.

· Er du sent på den med at booke kan du ringe til naturvejleder Helen Holm på 40 37 55 40 når du har tastet din booking ind, så du kan få et hurtigt svar.

 

 

Her kan du se mere og nyheder ved bålhytten Smørhullet

Naturbasen Smørhullet

 

Naturbasen blev indviet 16. juni 2011, hvor den fik navnet Smørhullet. Den er blevet til på baggrund af en lokal borgergruppes engagement og samarbejde med naturvejleder Helen Holm.
Glumsø Lokalråd tog i maj måned 2010 kontakt til Helen Holm, for at høre om det projektet, som Næstved kommune havde i støbeskeen. Nemlig at placere 10 Naturbaser rundt omkring i kommunen, hvor der var muligheder for at opleve en del af den varierende natur. som kommunen har at byde på.

I Glumsø var søen et oplagt sted at placere en. I og med at basen osse kan bruges til undervisning og foredrag, er den indrettet sådan at der er bygget et skur i forbindelse med selve basen til opbevaring af grej og redskaber til at undersøge naturen med. Dette er aflåst, men der kan med forud gående aftale, lånes en nøgle på borgerservice.

Naturbasen "Smørhullet" er til for alle der vil bruge den til et eller andet formål. På indersiden, langs siderne, af basen er der placeret slagbænke og imidten er der nu en primitiv bålplads, men det er meningen at der på sigt kommer en opbygget bålplads. Placeringen af selve basen, er på bakken, ved siden af Haletudsen. Her lå engang en mergelgrav, så i og med den ligger højt, ligger den den osse i en uddybning i landskabet, der gør at den ligger næsten skjult og godt i læ. Brug den, det er Glumsøs Værested for alle!!!

 


 

Smørhullets historie