Glumsø Lokalråd » Aktiviteter og Interessegrupper » Hjertesti » Smørhullet
Smørhullet, en af Næsted Kommunes naturbaser

Kontaktpersoner:

 

  • Visti Christoffersen, ervichr@gmail.com


Smørhullet
 
Bålhytten ”Smørhullet” er beliggende på Tornskadesletten nær rundkørsel på Nyvej, hvor der er mulighed for at parkere. Der er primitivt toilet og 2 grill-pladser med udsigt over Glumsø Sø nær Smørhullet.


En borgergruppe blev nedsat 19. maj 2010. Den 1. april 2011 gik arbejdet i gang med at bygge bålhytten. Den 16.6.2011 blev hytten indviet, stemmesedler blev omdelt og man valgte navnet ”Smørhullet”, fordi hytten ligger i et smørhul ved Glumsø Sø.

Hytten kan lånes via Næstveds Foreningsportal, nøgle afhentes på biblioteket.

Intentionerne var at der skulle afholdes 4 årlige åbent hus arrangementer.

Ved Åbent Hus arrangement den 10.8.2013, blev der lavet fuglekasser og insekthoteller, der blev også fisket i søen. Omkring 40 personer deltog.
Naturvejleder Helen Holm havde indkaldt alle borgergrupper fra bålhytterne til møde 6.2.2014, så man kunne udveksle erfaringer og videregive gode ideer. Det var et meget inspirerende møde.  

Se mere om Naturbasen Smørhullet i Glumsø


Brug naturbasenAlle er velkommen til at bruge

naturbasen til hygge, til udeskole,

en dag med din forening,

din fødselsdag, klassetur mm.


Pas godt på naturbasen

ryd op efter jer, tak

 

Naturbasen Smørhullet, Glumsø

 
Naturbasen blev indviet 16. juni 2011, hvor den fik navnet Smørhullet. Den er blevet til på baggrund af en lokal borgergruppes engegement og samarbejde med naturvejleder Helen Holm.

Det startede for næsten 2 år siden hvor Lokalrådet tog kontakt til Helen Holm, for at høre om det projektet, som Næstved kommune havde i støbeskeen. Nemlig at placere 10 Naturbaser rundt omkring i kommunen, hvor der var muligheder for at opleve en del af den varierende natur. som kommunen har at byde på.

I Glumsø var søen et oplagt sted at placere en. I og med at basen osse kan bruges til undervisning og foredrag, er den indrettet sådan at der er bygget et skur i forbindelse med selve basen til opbevaring af grej og redskaber til at undersøge naturen med. Dette er aflåst, men der kan med forud gående aftale, lånes en nøgle på borgerservice.

Naturbasen "Smørhullet" er til for alle der vil bruge den til et eller andet formål. På indersiden, langs siderne, af basen er der placeret slagbænke og imidten er der nu en primitiv bålplads, men det er meningen at der på sigt kommer en opbygget bålplads. Placeringen af selve basen, er på bakken, ved siden af Haletudsen. Her lå engang en mergelgrav, så i og med den ligger højt, ligger den den osse i en uddybning i landskabet, der gør at den ligger næsten skjult og godt i læ. Brug den, det er Glumsøs Værested for alle!!!