Glumsø Lokalråd » Aktiviteter og Interessegrupper » Hjertesti » Naturtavlerne
Naturtavlerne omkring Glumsø Sø på Hjertestien

Små infotavler om naturen ved Hjertestien omkring Glumsø Sø.
 
Der er i alt 5 A2 tavler langs Hjertestien. De er jævnt fordelt langs stien og placeret ved nogle af stiens bænke. Tavlens placering er som bænkens nummer.
 
Der er 2 sæt tavler, der bliver udskiftet til at passe til sommer- og vinterperioden.
 
Ideen med naturtavler er at genskabe et initiativ fra den lokale naturvejleder, Helen Holm, som hun satte op ved stien for ca 10 år siden. De nye tavler er af en mere vejrbestandig kvalitet end forgængerne.
 
Teksten i naturtavlerne er forfattet af Helen Holm og Henrik Wejdling. Henrik er ligesom Helen lokal, og mange i området kender hans store og muntre viden om fugle og natur fra hans rundvisninger, bl.a. om Glumsø Sø Pinsemorgen.
 
5 lokale kunstnere har hver især givet deres bidrag til udsmykning af tavlerne. Kunstnerne er udvalgt og opfordret til samarbejdet ud fra, at de har deres bopæl i nærheden af stien.
Der har ikke været særlige betingelser til kunstnere, så tavlerne viser kunstens mangfoldighed i stiens naboskab. Til undren, fordybelse eller andet ud fra den enkelte beskuers oplevelse.
 
Med naturtavlerne langs Hjertestien håbes der på, at stiens brugere kan få endnu et bidrag til oplevelsen på turen rundt om Glumsø Sø.
Selv om tavlerne kan ses efterfølgende på Lokalrådets hjemmeside, er den bedste oplevelse at se dem i sammenhæng med den smukke natur, vi er så heldige at have så bynært ved Glumsø.
 
 

Klik på billedet
og læs de
enkelte tavler

Vinter bænk 2
Sommer bænk 2
Vinter bænk 3
Sommer bænk 3

Vinter bænk 5
Sommer bænk 5
Vinter bænk 6
Sommer bænk 6
Vinter bænk 8
Sommer bænk 8


Alle er sikre på Hjertestien om Glumsø Sø
Hjertestien er den første af sin art i Danmark med numerede bænke.
Naturen er et dejligt sted, men den kan også være farlig. Mange kommer galt afsted på løbeturen eller spadsereturen, så i Glumsø har man nu lavet en sti, hvor man altid kan få hjælp, hvis man skulle få problemer i det grønne
SE Video fra Hjertestien 2015


 


Tavlerne er finansieret af disse fonde: