Glumsø Net Avis » SEVÆRDIGHEDER: » Kunstnerhjemmet Vindheimar
Jytte Aa Møller er stille sovet ind den 2.marts 2020, efter nogle måneders sygdom.
Hun blev sendt afsted med kærlighed ❤️
Januar 2019

Som I ved, er Vindherimar solgt, og jeg er flyttet til Kragenæs på Lolland, hvor jeg har et lille depot med Alfred-værker.

Herfra sælger jeg bl.a. Alfreds ‘Jesper Morgenhane’, den lille retro-kunstbørnebog til oplæsning for 3-6 årige (ring venligst 4010 4182) pris: kr. 130 + forsendelse).

Jeg viser gerne depotet frem, hvis nogen skulle være interesserede.

Årene i Vindheimar Kunstnerhjem & Museum er beskrevet i Årsskrift-2018 fra Suså Egnshistoriske Forening. Kontakt mig gerne for link.


 

1. august 2018

Alfred I Jensens samling af værker befinder sig nu i Kragenæs i en lille depotlejlighed på denne skønne lokalitet ved Smålandshavet. 

Succes’en Vindheimar Kunstnerhjem er solgt pr. 1. august 2018
 
Siden 2010 har ejendommen Vindheimar i Næsby pr. Glumsø fungeret som åbent autentisk kunstnerhjem & museum for de to 1900-tals malere, Alfred I. Jensen og Maria H. Ólafsdóttir, samt for enkelte medlemmer af Kunstnergruppen SE (statsanerkendt i 1959).
 
Hvert år har 3-400 gæster besøgt kunstnerhjemmet, men nu er Vindheimar solgt, og senest 31/7 er Jytte flyttet.
 
Kunstnerhjemmet holder åbent kl. 13-17 de sidste 3 dage i juni (28, 29 og 30/6) plus søndag 1/7.
 
Alle i Næsby og Glumsø, som har tid og lyst, er velkomne til at komme på afskeds-visit en af dagene, så vi kan få sagt ordentligt farvel til hinanden. Det føles godt at slutte, mens legen er god, og opbakningen om 2017-udstillingerne med Marias og Alfreds kunst i Salen i Glumsø var et værdigt punktum for Vindheimar-aktiviteterne.
 
De, der vil, er hjertelig velkomne til at gøre en skovtur ud af besøget og medbringe lidt vådt og tørt til hyggelig fortæring i haven.
 
Til gengæld er der naturligvis fri entre, og skulle man ønske at få en Alfred-kunst-souvenir med sig hjem, fås de til stærkt nedsat pris.
 
Venlig hilsen
Jytte Aa. Møller
4010 4182

Det lille kunstnerhjem Vindheimar i Næsby , hvor jeg boede i 26 år sammen med min mand, billedkunstneren Alfred I. Jensen, er åbent året rundt for besøg af enkeltpersoner, familier og mindre grupper. Kunstnerhjemmet viser eksempler på hans livsværk fra 1900-tallet, og ved rundvisning fortæller jeg historier, der knytter sig til de enkelte værker: forskellige former for kunst på papir - herunder firfarvet grafik - brændebilleder og oliemalerier. Sidstnævnte ses bedst i dagslys.

Ring venligst i forvejen på min mobil: 4010 4182.

Jordemoder / cand.mag. Jytte Aa. Møller


Læs mere her: