Glumsø Lokalråd » Aktiviteter og Interessegrupper » Hundeskovene
Suså Hundeejerforening
 

Kontaktperson(er):

Poul B Eriksen Mobil 22116722


 

Hundeskoven
 Beskrivelse:
 
Byen har to hundeskove, en i Statsskoven som er anlagt i samarbejde med Naturstyrelsen og er Danmarks første naturlegeplads for hunde. Ideen med netop denne hundeskov er, at der inde i hundeskoven nu er bygget lege- og aktivitetsredskaber til hundene, hvor både hundene og deres mennesker kan blive udfordret fysisk og mentalt. Alle hunde elsker at få stillet opgaver og blive aktiveret sammen med deres mennesker og gennem samarbejdet med din hund få du større forståelse for hunden og større kontrol af den.
Den anden ligger i østskoven og er anlagt i en dejlig voksen skov, hvor der er mulighed for en skøn tur i en indhegnet skov. Skoven er anlagt i samarbejde med Næstved kommune.
 
Status 2017:
 
Suså Hundeejerforening, som i samarbejde med Naturstyrelsen og Næstved kommune opførte skovene, ophørte som selvstændig forening efter hundeskovenes opførelse og kontakten ligger nu i en gruppe under Lokalrådet.
Skovene er blevet en stor velbesøgt succes.  Skovene besøges ikke kun af lokale men får besøg langvejs fra og omtales på forskellige hunde internet sider.
Skoven mangler efterhånden vedligeholdelse og derfor er altid behov for flere frivillige hænder.
Kontakt Poul Eriksen: pbe@cirkelnet.dk

 

Glumsø har 2 hundeskove en i Østerskov og en i den ny statsskov, de er lavet i samarbejde med Suså Hundeejerforening som i dag er en gruppe under Glumsø lokalråd

Glumsø  hundeskov
ideen med skoven


Velkommen til hundeskoven, der er en indhegnet hundelegeplads med sjove aktiviteter og forhindringer. Skoven er etableret gennem et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen og Suså Hundeejerforening.

Ideen og det særlige ved netop denne hundeskov er, at der inde i hundeskoven nu er bygget lege- og aktivitetsredskaber til hundene, hvor både hundene og deres mennesker kan blive udfordret fysisk og mentalt.

Alle hunde elsker at få stillet opgaver og blive aktiveret sammen med deres mennesker og gennem samarbejdet med din hund få du større forståelse for hunden og større kontrol af den.

Aktivitetsredskaberne i Glumsø hundeskov er udført i rustikke skov-materialer, ligesom på de kendte naturlegepladser for børn og barnlige sjæle, her er de designet specielt til hundene.

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lære din hund.

Gode regler for færdsel i hundeskoven

 
Din hund skal være løs i denne del af skoven, men du skal have fuld kontrol over den. Det er dig, der har ansvaret for den.

Tag kun din hund med ind i hundeskoven, hvis den er venlig over for andre hunde og mennesker.

Tag hensyn til de andre gæster - vær hele tiden opmærksom på din hunds adfærd. Stop den, hvis den f.eks. bliver for voldsom over for andre.

Husk at samle op efter din hund, hvis den besørger på stierne eller ved aktiviteterne.

Sørg for at lågen er lukket og tag din hund i snor, når du forlader skoven.

Undgå at din hund tisser op af aktiviteterne.
 


Vigtigt før du tager legepladsen i brug


     
Tag ALTID hensyn til hundens sikkerhed:
 
Sørg for, at hunden ikke falder ned fra forhindringerne.
Støt den - evt. ved at holde en arm under dens mave.

Lad ikke hvalpe, der ikke er udvoksede, springe.
Løft dem ned fra høje steder, mv. 
 
Husk at din hund ikke nødvendigvis behøver at forcere alle forhindringerne. Den skal have gode oplevelser, der ender godt. Start i det små.