Boliger Fabriksvej og Søpark Alle
Glumsø Net Avis » Boliger Fabriksvej og Søparken
Grønne Glumsø
Læs her de sidste nyheder vedr. bolig byggeri i Glumsø
Læs om lokalplaner for Fabriksvej her
Hør borgermødet april 2021, tryk her og spol 3 minutter frem


Marts 2021

Lokalplan 104
 for den tidliger spånpladegrund på Fabriksvej i Glumsø

§1. LOKALPLANENS FORMÅL Lokalplanens formål er:
1.1 at muliggøre etablering af et boligområde med boliger af typen tæt/lav, åben/lav og etageboligbebyggelse,
1.2 at sikre etablering af et større fælles grønt opholdsareal uden boligbebyggelse samt mindre fællesarealer ved de enkelte boligklynger
1.3 at muliggøre landskabelig bearbejdning samt etablering af beplantning i det større fælles grønne opholdsareal
1.4 at sikre offentlig adgang til de fælles grønne opholdsarealer indenfor lokalplanområdet
1.5 at muliggøre etablering af private tekniske anlæg til lokal håndtering af regnvand
1.6 at sikre en hensigtsmæssig vejbetjening af området og et internt stisystem med direkte forbindelse mellem de interne stier og de eksterne stier udenfor lokalplanområdet
1.7 at sikre etablering af grundejerforeninger/ejerforeninger


Læs hele lokalplanen på https://maerkglumsoe.dk/lokalraadet/referater-glumsoe/

 Se Bent Nielsens høringssvar
Efterår 2020
Lige nu er der en grøn bar mark på 29.800 m² på Søpark Alle 1 i Glumsø i Næstved Kommune. Men i starten af 2021 tages første spadestik til knap 12.000 m² grønne seniorboliger med solceller, vandgenvinding, varmepumper, grønne tage og dele-elbiler til samlet 250 mio. kr., hvorefter 200-300 seniorer efter et års tid vil flytte ind. Carsten Wedebye, entreprenør og udvikler, er hovedmanden bag projektet med en række investorer bag sig. Han siger:
 
"Jeg glæder mig helt vildt til at komme ordentligt i gang med det store, grønne og bæredygtige seniorprojekt. Det bliver topmoderne med mange funktioner, men da det jo er i provinsen, så det bliver stadig til en billig og meget fornuftig husleje, hvor mange kan være med. Det bliver et skønt sted at nyde sin seniortilværelse med en masse ligesindede. Vi kommer til at bygge otte boligblokke i to etager med egen forhave til dem i stuen og egen tagterrasse til dem på 1. sal. Der bliver elevatortårne i midten, så beboerne nemt kan komme op på 1. salen, og der er i det hele taget stort fokus på, at tilgængeligheden i boligerne er i top til de gangbesværede og dem med rollator eller rullestol."
 
"I midten af blokkene kommer der et stort og hyggeligt fællesareal med atrium på 1.000-1.200 m² med masser af lys, cafémiljø, palmer, en indendørs petanquebane og et topmoderne vandgenvindings- og LAR-projekt med konstant løbende vand gennem atriummet. Udenfor vil der bl.a. være kartoffelbede og drivhuse til dem med grønne fingre. Der vil være masser af fællesarealer på kryds og tværs også i de enkelte boligblokke, så vi skaber gode rammer for samvær for beboerne, men der er også rum for alenetid. Man kan sige, at vi bygger gode og inspirerende rammer, og så er det op til beboerne at udfylde dem med de interesser og ønsker, så de får en god seniortilværelse."
 
Luksus i provinsen
De knap 150 seniorboliger til 55+'erne bliver med 2-værelsesboliger på 60 m², mens der er 3-værelses på både 76 m² og 90 m². Alle boliger er med indgang mod syd, så der er masser af lys og en lang række funktionaliteter.
 
"Vi laver også et område med spabad, wellness og fitness, hvor der også kan flyttes lidt rundt, så der kan afholdes fester, bankoaftener og andre sociale arrangementer. Vi får også installeret en god fællesordning til wifi og computere og udviklet en app med tænd og sluk af lys, leje af elbiler og andre nemme og brugervenlige funktionaliteter. Med alle disse ting så tænker man måske, at det bliver dyrt at bo i seniorboligerne, men tanken er, at Hr. og Fru Danmark skal have råd til at bo i lejlighederne, så huslejen kommer til at ligge på 8.000 kr. om måneden og opefter. Det er altså luksus i provinsen til en billig husleje med mange af de ting, som de ældre ønsker for deres bolig og for fællesskabet."
 
"Jeg går meget op i miljøet og et lavt CO2-forbrug, så der kommer solceller, varmepumper, grønne tage og andre grønne tiltag, så varmeregningen og udgifter til el-biler bliver forsvindende lille, hvor det ligefrem er muligt, at man i perioder kan få penge tilbage på varmeregningen. Vi opstiller således 20-30 el-ladestandere, hvor planen er, at der skal laves en el-delebilsordning, hvor beboerne for et fast beløb på ca. 800-1.200 kr. om året kan benytte bilerne. I bilflåden skal der også være 1-2 el-minibusser til 15-16 personer, så beboerne kan tage på fælles udflugter i kunstforeningen, bridgeklubben, eller hvad beboerne nu ønsker at bruge deres tid på."
 
Visionært og fremtidssikret
John Borrisholt, regionsdirektør på Sjælland i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: "Det er et visionært og fremtidssikret projekt, som jeg er sikker på, bliver en succes. Det bliver et dejligt sted at flytte hen og tilbringe seniortilværelsen i nogle fine omgivelser med masser af fællesaktiviteter. Det bliver en slags luksus i provinsen, men stadig til nogle helt rimelige priser, hvor mange seniorer kan være med økonomisk, og de sociale rammer er på plads. Jeg har ikke tidligere set et så gennemført seniorboligprojekt, og der bliver rift om de attraktive seniorboliger, når der næste år åbnes op for lejeboligerne."
 
Stor interesse fra kommunen
Carsten Wedebye siger om tidshorisonten for projektet: "Vi har stort set de sidste investorer på plads, og vi er langt i planlægningen. Vi har en positiv dialog med kommunen om byggetilladelsen, da der skal bygges i to plan. Vi regner med at få tilladelse i mål sidst på året, da kommunen har udvist stor interesse i, at der bygges seniorboliger. Falder alt i hak, er planen, at vi går i jorden og begynder med at bygge i februar 2021. Herefter forventer vi, at de første beboere kan flytte ind omkring den 1. februar 2022."
 
Om samarbejdet med EDC siger Carsten Wedebye slutteligt: "Jeg er superglad for samarbejdet med John Borrisholt fra EDC Erhverv. Udover at han har formidlet salget af grunden her i Glumsø, så har han også hjulpet med kontakter til potentielle investorer, som dog ikke er helt på plads endnu. Jeg har også samarbejdet med John og EDC om flere projekter tidligere, hvilket har været en stor hjælp. Desuden føler jeg mig i meget trygge hænder i forhold til den senere proces, hvor EDC skal hjælpe med at sælge hele projektet videre til en eller flere ejendomsinvestorer. Sidst, men ikke mindst, skal EDC også stå for udlejningen af de ca. 150 lejeboliger. Det har de fra mange andre lignende projekter stor erfaring med, så på trods af at det er i Glumsø, så forventer vi, at der vil være stor efterspørgsel på seniorboligerne."
 
 
Kontaktinformation 

John Borrisholt

Regionsdirektør Sjælland, EDC Erhverv Poul Erik Bech

E-mail: jsb@edc.dk

Mobiltelefon: +45 58 58 8510 

Carsten Wedebye

Entreprenør og udvikler

E-mail: CW@wp-knc.com

Mobiltelefon: +45 81 25 87 77 

Jesper Heinrichs
Presse- og kommunikations manager, EDC Poul Erik Bech
E-mail: jesh@edc.dk
Mobiltelefon: + 45 52 38 36 04 

EDC Poul Erik Bech er Danmarks største og eneste landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed og består af 62 boligbutikker, 18 erhvervscentre og har over 500 medarbejdere. EDC Poul Erik Bech har over 40 års erfaring og er en del af EDC-gruppen. EDC Poul Erik Bech er uafhængig af banker og realkreditinstitutter og er den eneste fondsejede mæglervirksomhed. Størstedelen af virksomheden er ejet af den almennyttige fond Poul Erik Bech Fonden. Gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for børn. Kender du en lokal forening, der har brug for en håndsrækning, så hører vi meget gerne fra jer? Læs mere på www.poulerikbech.dk